top of page

MALE MUDROSTI ZIME

Iako većini na sam spomen zime prođe kroz glavu slika mračnog, sumornog i tmurnog razdoblja, ovaj period uistinu može biti magičan.


Vrlo vjerojatno je da nas oduvijek veže misao kako je zima razdoblje koje traži povlačenje i intimu. Bilo da je riječ o vlastitom iskustvu ili ono što smo davno naučili; u školi i od starijih. Osluhnemo li prirodu u potpunosti, pogotovo tijekom zimskog perioda, povezivanje s unutarnjom mudrosti je neizbježan dar. Do iščekivanja toplijih i vedrijih dana, ovo razdoblje može se iskoristiti za oporavak i regeneraciju. Promatranjem se može mnogo naučiti, čak i od životinja koje ne hiberniraju bez razloga zimi.Koji je ljudski oblik hibernacije?


Za početak možemo usporiti. Usporiti način hodanja, pričanja, razmišljanja i planiranja. Povući se češće u samoću, promatrati i upijati. Boraviti u prirodi i povezati se s hladnoćom i tamom. Cijeniti prirodu koja je savršeno dizajnirala godišnji odmor kada sve utihne, zastane i napuni baterije-zimu.


Jednostavna šetnja šumskom stazom u tišini, ispijanje čaja ili kakao napitka bez žurnosti, upijajući jednostavne senzacije, pisanje dnevnika i bilježenje svojih unutarnjih senzacija su mali rituali koji mogu napuniti baterije.


Meditacija je odličan način povezivanja s unutarnjim vodstvom. Može biti jednostavna kao što je boravak u prirodi ili boravak u tišini promatrajući vlastiti dah. Meditacija ne mora biti komplicirana, jedino što traži dozu discipline. Zato su benefiti magični i tko je ipak ljubitelj vođene meditacije, poslušajte predloženu verziju.


Osobno me privlače jednostavne stvari, priroda i tišina. Dostupno je svima, a zahtijeva samo vrijeme koje ćemo smisleno uložiti u takve trenutke.


Iskustva i pristupi su individualni i svaki dodir s unutarnjom mudrosti donosi neprocjenjiva saznanja. Često, gotovo uvijek se dogodi se da logički i racionalno ne možemo objasniti te spoznaje i senzacije. A jednostavno znamo i imamo osjećaj starog ili novog otkrića. I u tome leži čarolija mudrosti koja se krije oko svih nas, a otkrit ćemo ju samo ako se usudimo osluhnuti i promotriti. Svima, ali svima je dostupna ova čarolija.


Drage žene, želite li saznati više o ritualima, povezanosti zimskog ciklusa sa ženskom energijom i s moći unutarnje tišine, pridružite nam se na sljedećem Moonhut- ženskom krugu u našem joga studiju koji se nalazi na zapadnom dijelu grada u blizini Črnomerca.


Sve informacije dostupne su u opisu eventa, a Josipa i ja vas čekamo.


Autorica teksta: Frankie/Eyogahub


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page