top of page

MIGUN - BLAGO OD ŽADA


Zovem ga blago od žada jer sam se nakon prvog tretmana zaljubila u njega, a nakon više tretmana uistinu otkrila njegove brojne blagodati. Sada sam redoviti korisnik Migun kreveta, točnije jednom tjedno odlazim na svoj termin kod dr. Gorički u njen centar akupunkture i homeopatije u Zagrebu. No prvo da vas upoznam sa Migun terapijom...


Akupunktura Zagreb i terapija Migun krevetom.

ŠTO JE UOPĆE MIGUN KREVET?


Migun krevet je medicinski uređaj koji pomoću infracrvene topline kombinira masažnu terapiju i akupresuru s rolerima za masažu od žada. Riječ MIGUN je složenica dvije korejske riječi- MI= ljepota i GUN= zdravlje.


Radi se o neinvazivnom tretmanu koji primjenjuje inovativnu suvremenu tehnologiju i znanstveno utemeljen holistički pristup terapije koristeći principe koji se temelje na kiropraktici, akupresuri, masaži i terapiji. Stol je dizajniran za pomoć kod različitih vrsta boli, bilo akutnih ili kroničnih stanja. Migun terapija usmjerena je na poboljšanje, regeneraciju, održavanje i maksimiziranje kretanja, povećanje funkcionalne snage i opće dobrobiti

rješavanjem temeljnih problema u živčanom sustavu. Točnije Migun je terapija cijelog tijela.


Patentirana tehnologija terapeutskog masažnog kreveta Migun koristi infracrvene zrake-određena vrsta svjetlosti (toplinske energije) koja postoji ispod vidljivog spektra. Infracrvene zrake dokazano povećavaju cirkulaciju krvi, limfni sustav, metabolizam i jačaju imunološki sustav te ubrzavaju proces oporavka bilo koje oštećene stanice zbog povećane cirkulacije krvi i limfne tekućine.


Žad je prirodni mineral koji sadrži magnezij i kalcij. Emitira infracrvene zrake 30% brže dok se zagrijava i 30% sporije kada se hladi od bilo kojeg drugog održivog izvora. Zbog ovih jedinstvenih svojstava, žad je idealan za toplinsku terapiju i liječenje.


Terapija toplinom širi krvne žile mišića. Ovaj proces povećava dotok kisika i hranjivih tvari u mišiće, pomažući zacjeljivanju oštećenog tkiva. Primjena topline također olakšava rastezanje mekih tkiva oko kralježnice, uključujući mišiće, vezivno tkivo i priraslice. Posljedično, s Migun terapijom doći će do smanjenja ukočenosti kao i ozljeda s povećanjem fleksibilnosti i općeg osjećaja ugode.


Tijekom tretmana osjetit ćete tople i ugodne senzacije, a roleri od žada će nježno kliziti duž svake strane vaše kralježnice od vrha glave do vrha trtice, dok se drugi set rolera pomiče gore-dolje po svakoj nozi otpuštajući nakupljeni stres.



KOLIKO TRETMANA JE POTREBNO?


Kako sam već spomenula, osobno na Migun tretman idem jednom tjedno. Obično kada se krene s terapijom se odradi više kontinuiranih tretmana u manjem razmaku a poslije je održavanje na vama u dogovoru s terapeutom/doktorom.



ŠTO OČEKIVATI?


Dođite u širokoj, udobnoj odjeći. Terapeut će se pobrinuti da vaše tijelo bude pravilno postavljeno i da vaše iskustvo bude što ugodnije, i sukladno vašem psihofizičkom stanju odabrati optimalan program za vas (Migun nudi više programa). Terapija traje otprilike 20-35 minuta, ovisno o odabranom programu.


Uobičajeno je osjetiti blagu nelagodu tijekom prvih nekoliko sesija. Radi se zapravo o reakciji poboljšanja koja je privremeni proces kroz koji vaše tijelo prolazi kada pozitivno reagira na tretman. U većini slučajeva ova reakcija poboljšanja je znak da tijelo prolazi proces detoksifikacije.


Migun terapija centar akupunkture i homeopatije.


RAZLIKA NAKON GODINU DANA REDOVITOG KORIŠTENJA MIGUNA?


Bez pretjerivanja-nevjerojatna. S obzirom da imam redovitu joga praksu, to je područje gdje sam prvo vidjela značajnije promjene. Nakon otprilike dva mjeseca s Migun krevetom, moja praksa je doživjela veliki skok unaprijed. Tijelo je postalo mekše ali istovremeno stabilnije i snažnije, te sam počela savladavati asane na kojima sam dugo stagnirala. Um je postao mirniji. Regeneracija nakon nekih težih fizičkih radova je postala brža.



ZA KOGA JE NAMIJENJENA MIGUN TERAPIJA?


Ukratko-za sve! Ozbiljni sportaši i rekreativci, mlađi i stariji, umorniji i manje umorni, oni koji su pod više stresa a i manje stresa...


Ukoliko postoje kontraindikacije za Migun to će vas doktor/terapeut proći s vama prije samog tretmana.


DOBROBITI:


  • Poboljšava imunološki sustav.

  • Eliminira toksine.

  • Smanjuje stres.

  • Ublažava bolove u zglobovima i mišićima uzrokovane artritisom.

  • Obnavlja cirkulaciju i vraća vitalnost.

  • Pomaže kod nesanice.

  • Pomaže kod kroničnih bolova.


GDJE ISPROBATI MIGUN?


Moja najtoplija preporuka je Centar akupunkture i homeopatije dr. Gorički. Ne samo zato što je jedna od rijetkih koja uopće ima Migun krevet, već zato što je jedna od rijetkih da je prije svega čovjek-topla, brižna, profesionalna i stručna!



bottom of page