top of page

MOON FLOW & RESTORE

 

Moon Flow & Restore je kombinacija nježnih pozdrava mjesecu i restorativne yoge.

 

Pozdrav mjesecu (Chandra Namaskar) odnosi se na niz asana/poza u jogi koje pomažu umiriti središnji živčani sustav i pripremiti tijelo za odmor. Ovaj slijed sadrži asane niskog intenziteta kao npr. položaj planine/tadasana, položaj zvijezde/utthita tadasana, niski i bočni iskoraci/skandasana i anjaneyasana, položaj piramide/parsvottanasana i položaj trokuta/trikonasana. Pozdravi Mjesecu fokusiraju se uglavnom na donji dio tijela, tako da je odličan za ljude koji žele izbjeći opterećenje ruku. Sekvenca isteže i jača sve glavne mišićne skupine. Pomaže fleksibilnosti i poboljšava funkcioniranje i ravnoteži dišnog, krvožilnog i probavnog sustava.

Na sanskrtu, drevnom indijskom jeziku, Chandra znači "mjesec", a Namaskar znači "pozdrav". Pozdravi mjesecu imaju umirujući efekt i usmjeravaju fokus prema unutra.

 

Drugi dio sata, prakticiramo elemente restorativne yoge. Ovaj stil joge poznat je po svojoj sposobnosti da aktivira parasimpatički živčani sustav. Ovo je dio našeg živčanog sustava zadužen za "odmor i probavu", pomažući ispravnom radu osnovnih funkcija. Kao što naziv sugerira, restorativna joga "vraća" aktivira funkciju parasimpatičkog živčanog sustava, što zauzvrat pomaže tijelu da se odmori i uspostavi ravnotežu. Držeći poze/asane duži period, restorativna joga pomaže izazvati reakciju opuštanja. Ova reakcija može pomoći pri usporavanju disanja, smanjenju krvnog tlaka i stvaranju osjećaja smirenosti i poboljšanog blagostanja. Ključna značajka restorativne joge je korištenje rekvizita kao što su ciglice, jastuci/bolsteri ili deke. Rekviziti nam pomažu da dulje držimo pasivne poze bez naprezanja ili umora mišića. Također omogućuju da se osjećate ugodno i podržavajuće, bez obzira na vaše iskustvo s jogom. A budući da se potiče potpuno opuštanje u pozi dok se usredotočujete na dah, polako se oslobađa napetost u mišićima bez nelagode.

Ovaj sat podržava cjelokupno opuštanje i uspostavljanje ravnoteže tijela, uma i duha. Poziva vas na introspekciju i relaksaciju u meditativnom i intimnom ambijentu. 

Sat je prikladan za početnike i za redovite vježbače.

Pogledajte naš raspored satova da biste odabrali svoj termin.

Saznajte više o Restorative yogi.

Pozdravi mjesecu i restorativna joga, joga studio blizu kvarta Špansko.
bottom of page