top of page

RESTORATIVE YOGA

 

Ovaj stil joge poznat je po svojoj sposobnosti da aktivira parasimpatički živčani sustav. Ovo je dio našeg živčanog sustava zadužen za "odmor i probavu", pomažući ispravnom radu osnovnih funkcija. Kao što naziv sugerira, restorativna joga "vraća" i aktivira funkciju parasimpatičkog živčanog sustava, što zauzvrat pomaže tijelu da se odmori i uspostavi ravnotežu.

 

Držeći poze/asane duži period, restorativna joga pomaže izazvati reakciju opuštanja. Ova reakcija može pomoći pri usporavanju disanja, smanjenju krvnog tlaka i stvaranju osjećaja smirenosti i poboljšanog blagostanja. Ključna značajka restorativne joge je korištenje rekvizita kao što su ciglice, jastuci/bolsteri ili deke.

 

Možete očekivati da ćete držati poze u restorativnoj jogi najmanje 5 minuta. Ako želite dulje zadržati pozu, možete to učiniti, sve dok vam je ugodno. 

 

Rekviziti nam pomažu da dulje držimo pasivne poze bez naprezanja ili umora mišića. Također omogućuju da se osjećate ugodno i podržavajuće, bez obzira na vaše iskustvo s jogom. A budući da se potiče potpuno opuštanje u pozi dok se usredotočujete na dah, polako se oslobađa napetost u mišićima bez nelagode.

DOBROBITI:

  • Opušta um i tijelo. Joga je povezana sa smanjenjem stresa i tjeskobe, te nižim razinama kortizola, hormona stresa.

  • Umiruje živčani sustav. 

  • Poboljšava raspoloženje. 

  • Smanjuje kroničnu bol. 

  • Poboljšava san. 

  • Umanjuje umor. 

  • Povećava razinu energije.

Restorativna joga je sigurna i pomaže uspostaviti psihofizičku ravnotežu. Ako se želite doći opustiti na satu gdje ne morate raditi ikakve pokrete, a istovremeno poboljšati stanje svog tijela i uma, ovo je sat za vas.

Sat je prikladan za početnike i za redovite vježbače.

Pogledajte naš raspored satova da biste odabrali svoj termin.

Saznajte više o Basic yogi.

Restorativna joga, joga studio blizu kvarta Črnomerec.
bottom of page