top of page

VRAPČE

 

Vrapče je naselje grada Zagreba, koje se nalazi na zapadnom dijelu grada. U novije vrijeme, naselje se povećalo te se dijeli na centar, Gornje Vrapče i Donje Vrapče. Ovo naselje je dio gradske četvrti Podsused – Vrapče, a kroz područje teče i potok Vrapčak. Ovaj kvart je nekada bio poznat po brojnim izletnicima koji su prolazili kroz njega kada bi išli planinariti na Medvednicu.

Također, još jedan od razloga zašto je ovo naselje toliko poznato je i psihijatrijska bolnica, koja je najveća i najstarija psihijatrijska ustanova u Zagrebu. Osim toga, građena je isključivo za potrebe psihijatrijskog liječenja, što se ne susreće često u arhitekturi. Ovo naselje se u starije vrijeme zvalo Rabuč, no postoji više teorija kako je dobilo naziv Vrapče koji se zadržao do danas.

Posjetite King Cross Jankomir

 

King Cross Jankomir je shopping centar koji ima više od 40 trgovina i široku ponudu. Na jednom mjestu se ovdje mogu pronaći trgovine za namještaj, opremanje kućanstva, sportsku opremu, odjeću, zlatarne, trgovine mješovite robe, ljekarne i još mnoge druge. Na službenoj web stranici King Crossa, može se pronaći popis svih trgovina koje postoje u centru, te popis kafića, restorana, fast fooda i ostalih uslužnih djelatnosti.

Ono što je još zanimljivo na njihovoj web stranici je kategorija posebnih ponuda. U toj kategoriji možete vidjeti sve kataloge i popuste u trgovinama kako bi pronašli najbolju ponudu. Ovaj centar se nalazi uz glavne prometne pravce, a najbliža željeznička stanica je udaljena samo 6 minuta laganog hoda. Vrlo je pristupačan za sve posjetioce, te ima veliki broj parkirnih mjesta.

King Cross je otvoren i nedjeljom tijekom cijelog dana, te se jedino razlikuje radno vrijeme nekih trgovina. Iako više nije jedan od najvećih centara, recenzije posjetioca su odlične. U ovom centru se također često organiziraju i razna događanja poput izložbi pasa, te razne zanimljivosti i radionice za djecu.

Od King Cross centra krenite prema ulici Velimira Škorpika i nastavite vožnju 170 metara do kružnog toka. U kružnom toku izađite na treći izlaz i vozite dalje ulicom Velimira Škorpika još 1.1 kilometar. Nastavite ravno kroz Kovinsku ulicu još 700 metara i vidjet ćete DM drogerije.

https://goo.gl/maps/KGX6FbhU1jhtn5BX6

Nakon obavljenog shoppinga, krenite na sjever i nastavite 170 metara te skrenite lijevo prema Kovinskoj ulici. Vozite 110 metara, zatim skrenite lijevo i nastavite 98 metara, te skrenite desno. Vozite se kroz ulicu Vučak još 400 metara i zatim skrenite desno i nastavite voziti još 400 metara po ulici Vučak. Nakon toga, skrenite lijevo na Samoborsku cestu i nakon 22 metra vidjet ćete Samoborsku Klet s vaše lijeve strane.

https://goo.gl/maps/vmLvu5nojRLwZ1NT6

Od Samoborske Kleti, krenite na zapad i vozite 260 metara. S vaše lijeve strane vidjet ćete Pivnicu Medvedgrad koja nudi vrhunski izbor craft piva.

https://goo.gl/maps/xtMA3VNLfUZ1LT817

Od pivnice krenite na zapad prema Kovinskoj ulici i vozite 160 metara. Skrenite lijevo i nastavite voziti Kovinskom ulicom još 700 metara. Skrenite lijevo i nastavite voziti Kovinskom ulicom još 1.1 kilometar, do skretanja ulijevo u Ulicu Velimira Škorpika. Pratite cestu 1.1 kilometar, zatim skrenite desno kako bi došlo do centra. Vozite 210 metara, te nastavite vožnju Ilicom i pratite cestu 2 kilometra. Nakon 2 kilometra skrenite desno u Stipaničevu ulicu i vozite 300 metara do skretanja ulijevo u Sokolsku ulicu. Vozite se Sokolskom ulicom 300 metara a zatim skrenite lijevo u Ilicu te pratite cestu još 1.1 kilometar. Nakon 1.1 kilometra, vidjet ćete skretanje u desno u Ulicu Gmajnje. Pratite ulicu 51 metar, zatim skrenite desno i nastavite put još 43 metra do odredišta s lijeve strane.

https://goo.gl/maps/xQbMzkGqmXNJYUQp6

bottom of page