top of page

Gornje Vrapče

Gornje Vrapče je dio naselja Vrapče koje se nalazi na zapadnom dijelu grada Zagreba. Ovo naselje pripada gradskoj četvrti Podsused-Vrapče. Ovaj kvart je bio poznat najviše zagrebačkim planinarima koji su prolazili kroz ovo područje na putu do planinarskih staza Medvednice. Osim toga, ovo naselje je poznato i po psihijatrijskoj bolnici koja je najstarija i najveća psihijatrijska ustanova u Zagrebu.

Ovo je jedina zgrada u hrvatskoj koja je građena isključivo za potrebe psihijatrijskog liječenja, te ju je projektirao Kuno Waidmann 1877. godine. Unutar ove bolnice, nalazi se i srednja medicinska škola. Kroz ovo područje teče i potok Vrapčak, kojem je izvor iznad Gornjeg Vrapča te teče uzduž Vrapčanske ceste, pored Španskog te Oranica i kraj Zagrebačke ceste ulazi u Trešnjevku. Najljepši dijelovi ovog potoka su u Vrbanima te dio uz Jarun.

Hill Centar

Hill Centar je fitness i wellness gdje tim educiranih trenera te stručnog osoblja vodi razne programe i pomaže pojedincima u dostizanju boljeg psihofizičkog zdravlja. Ovdje su moguće vježbe, grupni treninzi, programi preoblikovanja i učvršćivanja tijela, kinezioterapija i mnoštvo drugih programa. Osim toga, na ovom mjestu se bave i raznim tretmanima s individualnim pristupom kako bi svaki pojedinac dobio što bolje rezultate.

Unutar objekta postoji i mogućnost za igranje squasha ili nogometa, te čak postoji i dječja igraonica. Unutar dječje igraonice, organiziraju se i dječji rođendani, tako da posjetioci mogu uživati u prostoru Bistroa dok Hill Centar tim pazi na mališane.

Gosti također mogu uživati i u jacuzzi-u, finskoj sauni te turskoj kupelji. Wellness i spa tretmani su odlični  za detoksikaciju, jačanje imuniteta, mršavljenje te ublažavanje bolova. Uz moderno uređen prostor i intimni ambijent, ovo je zbilja savršeno mjesto za opuštanje uma i tijela. Hill Centar često nudi i akcije i popuste, te ponudu možete pratiti na njihovoj službenoj stranici. Uz brojne recenzije posjetitelja, može se potvrditi da je usluga ovog centra odlična.

Od Hill Center ili RG Sport Center krenite zapadno u ulici Borčec i vozite 700 metara do skretanja udesno na Zelenu Magistralu. Nakon 800 metara, doći čete do Zelene Magistrale koja je popularna lokacija za turiste a i mještane koji vole prošetati u prirodi.

https://goo.gl/maps/8AzzX1KJgq7QhZrJ6

Krenite na jugozapad po Zelenoj Magistrali i nastavite voziti 800 metara do skretanja lijevo u ulicu Borčec. Nastavite još 800 metara i zatim skrenite desno u ulicu Orešje. Nakon 900 metara, s desne strane vidjet ćete Konobu Ante.

https://goo.gl/maps/mKaneAWH3XgJdZtM7

Krenite na sjever u ulici Orešje prema Donjem Orešju i vozite 900 metara. Zatim nastavite prema ulici Međašni klanac i vozite 1.1 kilometar. Vozite kroz ulicu Horvatnica još 1.1 kilometar i skrenite desno u Vrapčansku ulicu te vozite još 1.2 kilometra. S desne strane vidjet ćete trgovinu mješovite robe Fimel Grand.

https://goo.gl/maps/T48vLiuowxCXT51S8

Krenite na sjever u Vrapćanskoj ulici prema Potoku i vozite 180 metara, zatim skrenite desno na Piškorov Breg i pratite cestu 170 metara. Nakon toga skrenite desno u Zumbulsku ulicu te vozite 500 metara do skretanja ulijevo u Ulicu Matije Bakića. Pratite ulicu 210 metara, zatim nastavite vožnju Kotoripskom ulicom još 130 metara. Skrenite desno i ostanite u Kotoripskoj ulici još 280 metara do skretanja udesno na Graberje. Pratite ulicu 900 metara, zatim skrenite desno u Kustošijansku ulicu. Vozite 500 metara i zatim skrenite desno u Ilicu i vozite 1.2 kilometar. Sa Ilice skrenite desno u Ulicu Gmajnje i pratite cestu 51 metar. Nakon toga skrenite desno i ostanite u istoj ulici još 43 metra a vaše odredište će biti sa lijeve strane.

https://goo.gl/maps/SKzZ7PwSLMoF6orC7

bottom of page