top of page

Gornja Kustošija

Gornja Kustošija je dio naselja Kustošija koji se nalazi sjeverno od željeznice. Kustošija se spominje još u zapisima iz ranog novog vijeka te je jedno od starijih naselja grada Zagreba. Pripojena je gradu 1945. godine, zajedno s općinom Vrapče, te pripada gradskoj četvrti Črnomerec. Kroz Kustošiju prolazi i potok Kustošak koji izvire iz Medvednice, te se u dijelu prema Vrapču nalazi i Park-šuma Grmoščica, koja je jedna od 17 park-šuma na području Zagreba. Još jedna zanimljivost ovog naselja je da se uz sjeverni dio proteže i granica parka prirode Medvednica. Geografski položaj naselja je dosta interesantan, te se radi o vrlo mirnom i malom naselju.

Paintball Streljana Gornja Kustošija

Jedno od zanimljivosti na području Gornje Kustošije je i Paintball Streljana, te svi ljubitelji ove aktivnosti mogu uživati na posebno pripremljenom terenu. Ovdje se mogu organizirati poslovna ili privatna druženja.

Postoje razne opcije za igru, od igre koja traje 1 i pol sat uz 100 kuglica, pa do 3 sata igre uz 500 kuglica. Za igru se može koristiti i unutarnji prostor zgrade koji garantira doživljaj kao u video igrama. Goli zidovi, te pomalo jeziva atmosfera čine savršenu kombinaciju za jedinstven doživljaj ratovanja.

Vanjski prostor je također pažljivo uređen, uz brojne blokade iza kojih se moguće sakriti. Čitav prostor je na osami i okružen šumom, tako da je ekipa na ovoj lokaciji prepuštena jedinstvenoj aktivnosti. Ono što je dodatna atrakcija je i noćni paintball, te se ta mogućnost ne viđa često u ovakvim klubovima.

Ponuda za noćni paintball je ista, uz malo više cijene koje se mogu provjeriti na službenoj stranici paintball kluba. No, doživljaj igranja paintballa po noći je definitivno neusporediv, osobito ako uzmemo u obzir i interijer te eksterijer ovog mjesta. Lokacija je pristupačna, te se nalazi na 10ak minuta vožnje od centra, te postoji i autobusna stanica nedaleko od lokacije.

Započnite vožnju od Kustošijanske ulice 373, 10000 Zagreb, te krenite na jug po Kustošijanskoj ulici prema Gorenci ul. I vozite 600m. Zatim skrenite lijevo kako bi nastavili voziti po Kustošijanskoj ulici, te za 10 metara skrenite lijevo u Gorenci ulicu. Nastavite s vožnjom još 550 metara, dok ne dođete do skretanja udesno na Mikulići odvojak. Nakon 350 metara, srećete ulijevo u ulicu Mikulići, te nastavljate s vožnjom još 29 metara sve do Caffe Bara Aurora koji će biti s vaše lijeve strane.

https://goo.gl/maps/AKWgkwqmJ2qc6462A

Kada se odmorite od aktivnosti i osvježite u caffe baru, možete krenuti južno prema Mikulići odvojku te nastaviti voziti 350 metara. Zatim skrenite desno u Kvaternikovu ulicu i nastavite voziti 70 metara i s desne strane vidjet ćete Samostan sv. Klare.

https://goo.gl/maps/nx4CJdkQQJKMJm2p8

Nakon toga, krenite južno u Kvaternikovoj ulici prema Ulici Murka Matije i nastavite vožnju 100 metara do skretanja ulijevo. Nakon skretanja, nastavite vožnju još 48 metara i doći ćete do sportskog kompleksa Garden Arena.

https://goo.gl/maps/jcE9Wicus7ErLniu6

Od Garden Arene krenite sjeverozapadno, prema Kvaternikovoj ulici, zatim nastaviti vožnju od 48 metara, do skretanja ulijevo u Kvaternikovu ulicu. Nakon 19 metara, skrećete desno u Poljačak ulicu i nastavljate vožnju 500 metara. Zatim skrećete ulijevo i idete ponovno u Kustošijansku ulicu i vozite 550 metara do kružnog toka na kojem izlazite na drugom izlazu. Nakon 80 metara, vidjet ćete restoran 'Lav' s desne strane koji u ponudi ima tradicionalna hrvatska jela.

https://goo.gl/maps/akAyEzDwFwHjRkEz5

Nakon jela, krenite južno u Kustošijanskoj ulici prema Završju i vozite 2.1 kilometar. Nakon toga skrenite desno u Ilicu i nastavite vožnju 1.2 kilometra. Zatim skrenite desno u Ulicu Gmajnje te pratite cestu 51 metar i skrenite desno. Nastavite svoju vožnju još 43 metra do odredišta koje ćete vidjeti s lijeve strane.

https://goo.gl/maps/hwVaK7159ziMke6a6

bottom of page