top of page

Donja Kustošija

Kustošija zagrebačko gradsko naselje koje se dijeli na centar, Graberje, Gornju Kustošiju i Krvarić, dok Donja Kustošija spada pod gradsku četvrt Stenjevec. Ovo se naselje nalazi između Vrapča, Mikulića i užeg Črnomerca. Kustošija je jedno od starijih naselja okolice Grada Zagreba, te je pripojeno gradu 1945. godine. Od strane Vrapča se uz naselje proteže i Park-šuma Grmoščica, a uz kraj sjevernog naseljenog dijela i granica parka prirode Medvednica.

Pod Donju Kustošiju ubrajamo područje naselja južno od željezničke pruge. U Kustošiji je osnovana i župa, još 1939. godine, koja je prva u Hrvatskoj koja je posvećena sv. Nikoli Taveliću. Nešto kasnije, 1943. godine, posvećena je i nova crkva koja je još i danas u funkciji.

Posjetite Barcode Mitra restoran na Zagrebačkoj cesti

Barcode Mitra je savršena destinacija za sve one koji se drže veganske ili vegetarijanske prehrane. Često je vrlo teško pronaći veganske i vegetarijanske opcije, te su u običnim restoranima svedene na jedno ili dva jela u koje nije uloženo mnogo truda. U ovom restoranu glavni je fokus briga za zdravlje, stoga nude svježe i zdrave namirnice koje hrane tijelo i pomažu svim gostima da se bolje osjećaju.

Imaju jedinstvenu ponudu burgera, uz domaća peciva koja dolaze u raznim bojama. Burgeri su u potpunosti veganski, sa odličnom domaćom veganskom majonezom. Sastojci polpeta koje se nalaze u burgerima variraju, te se može pronaći sve od zelenih polpeta koje imaju osebujan mediteranski okus do polpeta koje su napravljene od graha, leće ili slanutka u kombinaciji s drugim namirnicama za savršen okus i potrebnu dozu proteina.

Osim burgera, svi gosti se mogu okrijepiti i zanimljivim varivima koja su napravljena od kombinacije zdravih i zasitnih namirnica. U ponudi su i probiotički napitci, te sirova tekuća hrana. Spomenuta sirova tekuća hrana se radi hladno prešanog voća i povrća iz lokalnog ekološkog uzgoja. Nakon jela gosti se mogu zasladiti i palačinkama sa veganskom čokoladom te pekmezom.

Od Barcode Mitra krenite na jugozapad na zagrebačkoj cesti prema Biokovskoj ulici te nastavite vožnju još 160 metara. Nakon toga skrenite na Poljski put II i nastavite vožnju još 94 metra, te nastavite voziti ravno po ulici Poljski put II. Nakon 250 metara vožnje, skrenite lijevo na Ozaljski put. Nakon 54 metra, s desne strane vidjet ćete Judo klub 'LOTUS'.

https://goo.gl/maps/XPgYc3BaWrRdBrx7A

Krenite na sjever po Ozaljskom putu prema Poljskom putu II i nastavite 54 metra, zatim skrenite lijevo. Nakon 61 metar, skrenite desno i ostanite u ulici Poljski put II, te nastavite vožnju još 130 metara. Zatim skrenite desno u ulicu Cirkovci i vozite još 230 metara prije skretanja ulijevo u Svačičevu ulicu. Vozite 36 metara i zatim skrenite lijevo na prvom križanju u Lermanovu ulicu i vozite 220 metara do skretanja udesno u Graničnu ulicu. Nakon toga vozite još 280 metara i skrenite lijevo u Poljačku ulicu. Nakon 22 metra, s desne strane vidjet ćete caffe bar Exterium.

https://goo.gl/maps/UgexTN88JxRg5wSa9

Od caffe bara krenite istočno u Poljačkoj ulici prema Graničnoj ulici, te nastavite voziti još 220 metara. S lijeve strane vidjet ćete malu trgovinu mješovite robe.

https://goo.gl/maps/KaidFCwwtqZpxWRC6

Od trgovine krenite istočno u Poljačkoj ulici prema Svačićevoj i vozite još 400 metara do skretanja ulijevo u Sokolsku ulicu. Zatim vozite još 35 metara i skrenite lijevo u Stipanovićevu ulicu i vozite 87 metara. Na desnoj strani vidjet ćete slastičarnicu Horak koja nudi zanimljive delicije.

https://goo.gl/maps/Spm2jG5m6YMAnDhn6

Od slastičarne Horak krenite na sjever po Stipanovićevoj ulici i nastavite vožnju prema Skladišnoj ulici. Vozite 87 metara prije skretanja ulijevo na Sokolsku ulicu. Nastavite svoju vožnju Sokolskom ulicom još 300 metara i zatim skrenite lijevo na Ilicu. Nakon 1.1 kilometar vožnje po Ilici, skrenite desno u ulicu Gmajnje. Nastavite voziti 51 metar, a nakon toga vas čeka još jedno skretanje udesno. Nakon 43 metra, vidjet ćete svoje odredište na lijevoj strani.

https://goo.gl/maps/tP7MhejXkUFDdjX3A

bottom of page